15 Απρ 2013

Πρόστιμο 20 ευρώ για κάθε έγγραφο που δεν έχει ο οδηγός

Ας φροντίσουμε λοιπόν όλοι να έχουμε όλα τα απαραίτητα χαρτιά μέσα στο αυτοκίνητο για να μην πληρώνουμε ''πεταμένα λέφτα΄΄. 




σύμφωνα με το άρθρο της εφιμερίδας ''Τα Νέα΄΄ : 


"Την υποχρέωση των οδηγών να φέρουν πάντα μαζί τους το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου του ΚΤΕΟ και την Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων, εκτός των άλλων υποχρεωτικών εγγράφων, ενσωματώνει στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) το υπουργείο Ανάπτυξης και Μεταφορών με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.
Σύμφωνα με το τροποποιημένο άρθρο 100 του ΚΟΚ, ο οδηγός υποχρεούται να έχει, εκτός από την άδεια οδήγησης, την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και την απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας, το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου και την Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων καθώς και κάθε άλλο έγγραφο, ανάλογα με την κατηγορία του διπλώματός του και του οχήματος που οδηγεί.
Για κάθε ένα έγγραφο-άδεια που δεν θα έχει μαζί του θα πληρώνει πρόστιμο 20 ευρώ (π.χ τα φορτηγά και τα λεωφορεία υποχρεούνται πλέον να διαθέτουν βεβαίωση καλής λειτουργίας του ταχογράφου ή του «κόφτη» ταχύτητας).
Με την ίδια τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης ενσωματώνεται στην ελληνική νομοθεσία το σύνολο των αλλαγών στον τρόπο έκδοσης των νέων αδειών οδήγησης, που ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τον περασμένο Ιανουάριο. 
Υπεράνω κάθε αλλαγής βρίσκονται για άλλη μια φορά οι έλληνες οδηγοί-ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι εξακολουθούν να παραμένουν οι μοναδικοί οδηγοί στην Ευρώπη που δεν υποχρεώνονται να φορούν ζώνη ασφαλείας! 
Σύμφωνα με τη χθεσινή τροπολογία, κάθε οδηγός που εντοπίζεται να οδηγεί οποιοδήποτε όχημα - δίκυκλο - τρίκυκλο χωρίς την κατάλληλη άδεια οδήγησης τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και 12 μήνες, με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ και με αφαίρεση της «ακατάλληλης» άδειας για διάστημα 30 ημερών.''

Πηγή: http://www.tanea.gr

Η Ομάδα
My Phanatic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου