18 Απρ 2013

Οι απαραίτητες βιταμίνες για λαμπερό χαμόγελο


Τα δόντια και τα ούλα μας έχουν ανάγκη από κάποιες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά για να διατηρηθούν υγιή και να έχουμε ένα λαμπερό χαμόγελο.



Η βιταμίνη C και το ασβέστιο είναι απαραίτητα συστατικά για την υγεία των δοντιών και των ούλων μας. Ακόμη χρειαζόμαστε ασβέστιο, φθόριο και βιταμίνη D. Δείτε ποιες τροφές θα σας προσφέρουν αυτά που χρειάζεστε για να χαμογελάτε άφοβα.
Η βιταμίνη C συμβάλλει στην πρόληψη των στοματικών (και όχι μόνο) λοιμώξεων και μας προστατεύει από  τα μικρόβια που προκαλούν περιοδοντίτιδα. Πλούσιες πηγές βιταμίνης C είναι τα εσπεριδοειδή, οι ντομάτες, οι πιπεριές και οι πατάτες βρείτε έδω και τα φαρμακευτικά προιόντα Πατήστε εδώ .

''Το ασβέστιο μπορεί σας είναι γνωστό επειδή δυναμώνει τα οστά, αλλά παράλληλα είναι απαραίτητο και για τα δόντια μας αφού τα βοηθάει να διατηρηθούν γερά. Το ασβέστιο ενισχύει επίσης το οστό της γνάθου που περιβάλλει τις ρίζες των δοντιών με αποτέλεσμα να διασφαλίζει ότι αυτά θα μείνουν στη θέση τους. Θα το βρείτε στο τυρί, το γάλα, το γιαούρτι, και στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
Σημαντικό για την υγεία των δοντιών είναι το φθόριο το οποίο δυναμώνει τα δόντια και συμβάλλει στην πρόληψη της τερηδόνας. Το φθόριο υπάρχει στο εμφιαλωμένο νερό που είναι εμπλουτισμένο φθόριο, στο τσάι, τα θαλασσινά, όπως επίσης σε στοματικά διαλύματα και οδοντόκρεμες.
Η βιταμίνη D είναι επίσης χρήσιμη για την υγεία των δοντιών καθώς αυξάνει την απορρόφηση και χρήση του ασβεστίου από τον οργανισμό. Ο σολομός, ο τόνος, οι σαρδέλες, είναι πλούσιες πηγές της συγκεκριμένης βιταμίνης.''
 Πηγή: http://news.pathfinder.gr/health/features/877081.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου