22 Απρ 2013

Πώς να ντυθείς τώρα την άνοιξη



Μπορεί να σου φαίνεται πως είναι λίγο πρόωρο, βλέποντας ότι ακόμα είμαστε στους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς, αλλά ο κόσμος της μόδας έχει τους δικούς του ρυθμούς και ως γνωστόν κινείται πάντα εντυπωσιακά γρήγορα. Ήδη οι σχεδιαστές από τους μεγάλους οίκους μόδας, έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για το ερχόμενο φθινόπωρο, οπότε έφτασε η ώρα για ν’ αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σχετικά με τις νέες τάσεις της σεζόν για το 2013, ξεκινώντας απ’ αυτά που προστάζει η μόδα για την άνοιξη και το καλοκαίρι.


Έλα λοιπόν καλή μου φίλη, να δούμε παρέα τις νέες τάσεις της σεζόν για το 2013, για να μπορέσεις ενημερωμένη σωστά και έγκαιρα να προγραμματίσεις τις επόμενες αγορές σου.




1. Η δεκαετία του εξήντα



Αν υπάρχει μια δεκαετία που θα επηρεάσει την εμφάνισή σου για τη νέα σεζόν, αναμφίβολα είναι η μόδα των Sixties. Ιδέες από εκείνη την εποχή είναι πηγές έμπνευσης για πολλές νέες συλλογές, που είδα στις πρόσφατες επιδείξεις, ειδικά των οίκων Moschino, Louis Vuitton και Gucci. Έμφαση στο floral, μονοχρωμίες, ρίγες, τετράγωνες φόρμες και φουτουριστικές εμφανίσεις. Με λίγα λόγια, η δεκαετία του ’60, σε όλο της το μεγαλείο!



2. Καραμελένιες αποχρώσεις



Παρά την έντονη παρουσία των χρωμάτων νέον σε κάποιες συλλογές, με σιγουριά πια μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι παστέλ αποχρώσεις αποτέλεσαν την βασική επιλογή των περισσότερων σχεδιαστών. Τρανή απόδειξη οι επιλογές των δημιουργών στους οίκους Erdem, Valentino, Fendi και Christopher Kane, όπου η χρωματική παλέτα στα ρούχα που έμοιαζε μ’ ένα μείγμα από πολύχρωμες καραμέλες. Το απαλό ροζ που θυμίζει το μαλλί της γριάς και το λεμονί κίτρινο, αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι θα είναι τα πιο trendy χρώματα της νέας σεζόν.



3. Η υφή των υλικών



Το γεγονός βέβαια ότι τα χρώματα είναι εξαιρετικά soft, δεν σημαίνει ότι και τα ρούχα δίνουν αυτήν την αίσθηση. Η απαλότητα των χρωμάτων με τα οποία είναι βαμμένα τα υφάσματα, δεν συμβαδίζει και με την υφή των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν. Εντυπωσιακή αίσθηση προκαλούν τα 3D λουλούδια στις συλλογές των οίκων Prada και Holly Fulton, τα πολυεπίπεδα ανάγλυφα σιφόν, το δέρμα, και ειδικά τα εξωτικά δέρματα από φίδι στη συλλογή του οίκου Erdem ήταν κάτι που μου άρεσε πάρα πολύ.



4. Από τα παραμύθια της Ανατολής



Στις εμπνεύσεις των σχεδιαστών για την φετινή σεζόν, φαίνεται ότι υπάρχει έντονη επίδραση από την παραμυθένια Ανατολή. Στοιχεία με τέτοιο άρωμα, είδα στις συλλογές των οίκων Prada, Lanvin και Roland Mouret. Χαρακτηριστικά είναι τα περίπλοκα κεντήματα στα μανίκια και στις πλάτες των ρούχων, τα σύνολα με ένα μανίκι και τα φορέματα με υφασμάτινες ζώνες καθώς επίσης και το στιλ κιμονό.



5. Το φινίρισμα



Για εσένα τώρα που ήλπιζες ότι οι πούλιες επρόκειτο να εξαφανιστούν μαζί με το χρυσό στοιχεία έντονα για τη φετινή ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή σεζόν συγνώμη, αλλά θα σε απογοητεύσω. Θα τα συναντάς παντού γύρω σου, μέχρι τουλάχιστον το τέλος του καλοκαιριού. Είμαι σίγουρη, ότι μόλις ξανοίξει ο καιρός, όλες οι ανοιξιάτικες βιτρίνες θα θυμίζουν θαλασσινά τοπία με χάντρες και πούλιες σε sparkly αποχρώσεις του μπλε και του γαλαζοπράσινου, χρώματα που κυριαρχούν στο θαλάσσιο βυθό.



6. Τα βομβαρδιστικά



Αν υπάρχει ένα πράγμα που θα πρέπει σίγουρα να αγοράσεις για την επόμενη σεζόν, αυτό δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο από ένα bomber jacket . Αυτά τα κοντά μπουφανάκια με έντονα τονισμένους ώμους, είναι η ιδανική λύση για τις ψύχρες της άνοιξης και τις δροσερές καλοκαιρινές βραδιές κι απ’ ότι φαίνεται θα είναι το πιο hot ρούχο της νέας σεζόν. Σου προτείνω να αγοράσεις ένα δερμάτινο ή σε καλή απομίμηση δέρματος, σε παστέλ απόχρωση, για να είσαι in fashion.   
ΠΗΓΗ
                         
fe-mail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου