23 Απρ 2013

Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας (σχεδόν) ανέξοδα

Μαλακτική κρέμα για να αστράφτει
Πλύνετε το αυτοκίνητό σας με ένα μαλακτικό μαλλιών, που περιέχει λανολίνη. Θα εκπλαγείτε, όταν δείτε τη γεμάτη φρεσκάδα «κερωμένη» εμφάνισή του. Η λανολίνη θα κάνει τη βροχή να γλιστρά χωρίς να αφήσει σημάδια στο αυτοκίνητό σας.


Βότκα, τα κάνει αόρατα
Όταν έχει αδειάσει το δοχείο για τους υαλοκαθαριστήρες (και δε θέλετε να βάλετε τα ειδικά καθαριστικά των τζαμιών) σπεύσατε στο ντουλάπι με τα… ποτά. Σε μία κανάτα ή μπουκάλι καθαρό με καπάκι, ανακατεύουμε 3 φλιτζάνια βότκα (τη φθηνότερη εννοείται) με 4 φλιτζάνια νερό και 2 κουταλάκια του γλυκού υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Βιδώστε, ανακινήστε και είστε έτοιμοι να ψεκάσετε.


Παράθυρα για…φίλημα
Ο ιδανικότερος τρόπος για να καθαρίσετε τα παράθυρα του αυτοκινήτου σας, είναι τα μωρομάντηλα, που έχετε συνήθως για ώρα ανάγκης. Τα υγρά αυτά μαντηλάκια μπορεί να φαίνεται, ότι θολώνουν τα παράθυρα, αλλά το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

…και τον ξηρό αέρα
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το στέγνωμα με ξηρό αέρα (ή η πιο φτηνή εκδοχή, να οδηγήσετε το αυτοκίνητό σας για να στεγνώσει μόνο του), αμέσως αφού το έχετε πλύνει, δημιουργεί αντιαισθητικά στίγματα στο εξωτερικό του.
Καλύτερα είναι να χρησιμοποιείτε ένα ειδικό δέρμα (σαμουά) ή ένα μαλακό πανί, για να απορροφήσετε το επιπλέον νερό. Προσοχή, πάντα να ελέγχετε ότι τα πανιά και το δέρμα που χρησιμοποιείτε, είναι τελείως καθαρά και δεν έχουν «μικροβρωμιές» (σκόνες πχ), οι οποίες μπορούν να χαράξουν το αυτοκίνητό σας.

πηγή: www.clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου