30 Απρ 2013

Γιατί σας λατρεύουν τα κουνούπια;

Μάθετε τι αγαπούν πάνω σας για να αποφύγετε τα τσιμπήματα



Έχετε αναρωτηθεί τι έλκει πάνω σας τα κουνούπια; Γνωρίζετε ότι το φαγητό ή το άρωμά σας μπορεί να αποτελούν πόλο έλξης για αυτά; Μάθετε τι αγαπούν περισσότερο για να τα αποφύγετε ευκολότερα!

1. Γιατί βρίσκουν ζεστασιά

Η θερμοκρασία του σώματός μας αποτελεί πόλο έλξης για τα κουνούπια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι προτιμούν τις πιο θερμές περιοχές του σώματος όπως το κεφάλι, το λαιμό, τα πόδια και τους αστραγάλους. Καλό είναι λοιπόν να μην αφήνετε "ακάλυπτα¨τα επικίνδυνα σημεία. 

2. Ίσως λατρεύουν το άρωμά σας

Τα έντονα αρώματα και οι μυρωδιές ανεξάρτητα από το αν είναι ευχάριστες ή δυσάρεστες συνήθως προσελκύουν τα έντομα και ειδικότερα τα κουνούπια. Η μυρωδιά μάλιστα που λατρεύουν περισσότερο είναι αυτή των λουλουδιών και του τριαντάφυλλου. Αν λοιπόν το άρωμα σας μυρίζει άνθη ή τριαντάφυλλο καλό είναι να μην το φορέσετε σε κάποιο θερινό σινεμά.

3. Μπορεί επειδή φάγατε μακαρόνια

Σύμφωνα με κάποιες έρευνες τα κουνούπια έλκονται περισσότερο από όσους καταναλώνουν πολλούς υδατάνθρακες (λ.χ. μακαρόνια). Από την άλλη όσοι καταναλώνουν κρεατικά, ξηρούς καρπούς, δημητριακά ολικής αλέσεως μάλλον δεν είναι τα αγαπημένα φαγητά των κουνουπιών.

4. Μήπως ήπιατε μπύρα;

Σύμφωνα με Γαλλική έρευνα όσοι έχουν πιεί μπύρα, προσελκύουν κατά 63% περισσότερα κουνούπια σε σχέση με τους υπόλοιπους. Αυτό συμβαίνει γιατί το αλκοόλ επηρεάζει την μυρωδιά της αναπνοής και του σώματός. Οι ειδικοί πάντως επισημαίνουν ότι χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να διαπιστωθεί κατά πόσο προσελκύουν τα κουνούπια και τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά. 

5. Φταίει που αναπνέετε!

Το διοξείδιο του άνθρακα που απελευθερώνεται όταν εκπνέουμε είναι αυτό που προσελκύει τα κουνούπια. Σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να τα προσελκύσει από πολλά μέτρα μακριά.

6. Αγαπούν την μπλούζα σας

Όχι βέβαια ότι γνωρίζουν από μόδα, απλά τα κουνούπια προσελκύονται από το μαύρο χρώμα και τα σκούρα χρώματα. Μια καλή επιλογή για να τα αποφύγετε είναι το λευκό. 

PATHFINDER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου