16 Απρ 2013

Ρεφλεξολογία: Πόνος; στρες; Δυσκοιλιότητα; Τέλος!



Η ρεφλεξολογία αποτελεί μια συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδο που χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι ειδικοί με τους κατάλληλους χειρισμούς και με πιέσεις στα σημεία - κλειδιά που βρίσκονται στα πέλματα και τις παλάμες, μας μπορούν να μας ανακουφίσουν από τον πόνο και τα ενοχλητικά συμπτώματα που μας ταλαιπωρούν. Στο video του Pathfinder ο Ρεφλεξολόγος κ. Φώτης Κανελλόπουλος, θα μας δείξει πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνοι μερικά καθημερινά προβλήματα που μας εμποδίζουν να λειτουργήσουμε στην καθημερινότητά μας. Πόνοι στον αυχένα ή τη μέση, δυσκοιλιότητα και άγχος μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με τη βοήθεια της ρεφλεξολογίας. Δείτε πως...

Πως λειτουργεί η ρεφλεξολογία

Σύμφωνα με τους ρεφλεξολόγους η ενέργεια, η οποία ρέει μέσα στο σώμα μας,  από το κεφάλι προς τα πόδια συνδέει όλα τα μέρη του σώματός μας, ενώ η ομαλή ροή της αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να νιώθουμε καλά και να είμαστε υγιείς. Η ενέργεια αυτή περνάει από δέκα κανάλια (ή ζώνες όπως αλλιώς λέγονται). Όταν αυτή η ενέργεια παρεμποδίζεται, τότε εκδηλώνονται και τα προβλήματα υγείας που ενδεχομένως αντιμετωπίζουμε.
Στόχος του ρεφλεξολόγου είναι με τις κατάλληλες πιέσεις σε συγκεκριμένα να «ξεμπλοκάρει» αυτήν την ενέργεια και να βελτιώσει όλες τις σωματικές μας λειτουργίες. Με τον τρόπο αυτό τα ενοχλητικά συμπτώματα που μας ταλαιπωρούν υποχωρούν.
Η ρεφλεξολογία αναζωογονεί ολόκληρο τον οργανισμό μας και δυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Παράλληλα συμβάλει στην αποβολή των τοξινών του σώματος.
Όπως όλες οι εναλλακτικές ή ολιστικές θεραπείες, έτσι και η ρεφλεξολογία δεν αποσκοπεί μόνο στην ανακούφιση των συμπτωμάτων, αλλά αντιμετωπίζει τον οργανισμό ως σύνολο. Δίνει έμφαση, όχι μόνο στα συμπτώματα που εκδηλώνονται όταν το σώμα νοσεί,  σε ολόκληρο τον οργανισμό μας με σκοπό την ενδυνάμωση του με φυσικό τρόπο και ανάκτηση της ενέργειας του ώστε να μπορέσει να θεραπευτεί από μόνος του.

Τι ακριβώς γίνεται σε μια συνεδρία

Προτού ξεκινήσει η διαδικασία θα πρέπει να ξαπλώσετε φορώντας τα ρούχα σας και βγάζοντας μόνο τα παπούτσια και τις κάλτσες σας, ώστε να μπορέσει ο θεραπευτής να δουλέψει τα αντανακλαστικά σημεία που βρίσκονται στις πατούσες σας. Η συνεδρία ξεκινάει με τη διαδικασία χαλάρωσης και συνεχίζεται με μαλάξεις και πιέσεις στα αντανακλαστικά σημεία κλειδιά. Χρησιμοποιώντας τα δάκτυλά του θα ασκήσει πιέσεις στην πτέρνα, στο πέλμα και γύρω από τους αστράγαλους. Ενδέχεται να νιώσετε ελάχιστο πόνο μερικές φορές, αλλά σε γενικές γραμμές είναι μια ευχάριστη και χαλαρωτική διαδικασία. Η διαδικασία διαρκεί περίπου μισή ώρα με 45 λεπτά.

Που αλλού μπορεί να βοηθήσει;

Η ρεφλεξολογία θεωρείται ότι μπορεί ακόμη να θεραπεύσει πονοκεφάλους και ημικρανίες, προβλήματα στη σπονδυλική στήλη, πόνους, αϋπνία, εξάντληση,  δερματικά προβλήματα, ενοχλήσεις στη μέση, να συμβάλει στην αντιμετώπιση προβλημάτων πέψης, κακώσεις, γαστρίτιδες, βρογχίτιδες κ.α. ''

Πηγή: pathfinder.gr του Μάνος Σιγανού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου