29 Απρ 2013

Αναζητώντας ιδέες για θέσεις αποθήκευσης στο χώρο μας

Eπιθυμία των ενοίκων είναι να ζουν σ’ ένα σπίτι, όπου το κάθε τι έχει τη θέση του, είναι όλα τακτοποιημένα, ώστε να είτε είναι όμορφα διακοσμημένα, είτε να μπορούν να τα βρίσκουν εύκολα όταν τα χρειάζονται. Οι αποθηκευτικοί χώροι σε μια κατοικία δεν είναι απεριόριστοι, οπότε πρέπει να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα αποθήκευσης σε όποιο δωμάτιο μπορεί να βρεθεί.
 
Αναζητήστε λοιπόν αυτές τις θέσεις σε διάφορα σημεία του σπιτιού, σε γωνιές, στα έπιπλα, στις σκάλες, θεωρητικά κάθε ελεύθερος χώρος μπορεί να μετατραπεί σε αποθηκευτικό.

Κάτω από τη σκάλα: χώρος που προσφέρει πολλές δυνατότητες για διαφορετικές χρήσεις, για αποθήκευση, για ράφια βιβλιοθήκης, ακόμη και μια εντυπωσιακή κάβα δίπλα στην τραπεζαρία, που συνδυάζει πρακτικότητα και αισθητική.






Γύρω από το τζάκι:
ο κενός χώρος γύρω από τη φούσκα του τζακιού μπορεί να διαμορφωθεί σε αποθηκευτικό χώρο ή κάβα.  


Γύρω και πάνω από το κρεβάτι: μια ζεστή, φιλόξενη γωνιά ύπνου μπορεί να διαμορφωθεί με τη δημιουργία αποθήκης γύρω από το κρεβάτι.



Πάνω από το λουτρό της κρεβατοκάμαρας: βιβλιοθήκη μπορεί επίσης να διαμορφωθεί ψηλά πάνω από το ύψος του λουτρού, προσβάσιμη με κινητή σκάλα.


Τα έπιπλα μπορεί να περιλαμβάνουν θέσεις αποθήκευσης, πχ. τραπέζια, καναπέδες, κρεβάτια κλπ.








Τέλος στο μπάνιο, εκτός από τους συνήθεις αποθηκευτικούς χώορυς στα ντουλάπια, μπορούν να βρεθούν θέσεις αποθήκευσης κάτω από το νιπτήρα ή στη βάση της μπανιέρας.




Photos found on Pinterest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου