28 Μαΐ 2013

3ο φεστιβάλ γαλλικής γαστρονομίας στην Αθήνα - Rendevous

To Eμπορικό Τμήμα-UBIFRANCE της Γαλλικής Πρεσβείας, η Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά και το ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport διοργανώνουν, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, το 3ο φεστιβάλ γαλλικής γαστρονομίας στην Αθήνα, από 21 Μαΐου έως 21 Ιουνίου 2013.


To φεστιβάλ είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψετε, να γνωρίσετε και να γευτείτε γαλλικά προϊόντα (τρόφιμα, ποτά, art de la table&) αλλά και, πολύ απλά, να μοιραστείτε στιγμές «Art de vivre» α λα γαλλικά, ανακαλύπτοντας τους πολιτισμικούς και γαστρονομικούς δεσμούς μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, θα έχουν τη τιμητική τους η μαγειρική, τα προϊόντα και ο κόσμος της γαστρονομίας.

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται: λογοτεχνική εκδήλωση «caf littraire&gourmand» με τη συμμετοχή γαλλίδας συγγραφέως, μύηση σε γαλλικά μενού, επαγγελματικές συναντήσεις art de la table και γαστρονομίας, φιλανθρωπική βραδιά, περίπατο σε «Γαλλική αγορά», οινογευσία, σεμινάριο γαλλικής ζαχαροπλαστικής, εκπαιδευτικό συνέδριο, εορταστική βραδιά.

Ψηφιακή συνάντηση δύο πολιτισμών στο Pathfinder.gr web series
To Pathfinder.gr, ως χορηγός επικοινωνίας, στηρίζει την γαστρονομική κουλτούρα των λαών ειδικά όταν αυτές αναζητούν τρόπους επικοινωνίας με την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας συνάντησης των δύο πολιτισμών, θα παρουσιάσει στο Pathfinder web series, 2 ελληνικές συνταγές της chef Ντίνας Νικολάου που θα ετοιμάσει όμως με γαλλικά προϊόντα, ενώ ο chef του Sofitel Φάνης Στάθης θα μας ετοιμάσει 2 γαλλικές συνταγές με ελληνικά προϊόντα.


Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

ΜΕΝΟΥ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
21 Μαΐου - 21 Ιουνίου 2013 στο ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport.
Μενού γαλλικής κουζίνας στα εστιατόρια «ΚΑΡΑΒΙ» και «ΜΕΣΟΓΑΙΑ» του Sofitel Athens Airport.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΣΤΟ SOFITEL ATHENS AIRPORT
Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 στο ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport.
Διαγωνισμός μαγειρικής με τη συμμετοχή των μαγείρων τoυ ξενοδοχείου και μελλοντικών μαγείρων, που θα διοργανωθεί από το Sofitel Athens Airport.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη 21 Μαΐου 2013, παρουσία του Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, Κου Jean Loup KUHN DELFORGE.
Παρουσίαση του προγράμματος του 3ου φεστιβάλ γαλλικής γαστρονομίας στην Αθήνα, παρουσία των συνεργατών, των διοργανωτών και των σεφ.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «CAFE LITTERAIRE&GOURMAND»
Πέμπτη 23 Μαΐου 2013, στο ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport.
Το «Caf Littraire&Gourmand» διοργανώνεται από το ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport σε συνεργασία με το περιοδικό «Figaro Littraire», παρουσία της συγγραφέως Valentine Goby, η οποία θα παρουσιάσει την νουβέλα που έγραψε κατά τη διάρκεια του 2ου φεστιβάλ γαλλικής γαστρονομίας στην Αθήνα.

UBIFRANCE: MINI-EΚΘΕΣΗ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ART DE LA TABLE
Τρίτη 28 Μαΐου 2013, στον εκπαιδευτικό όμιλο «Le Monde».
Το Εμπορικό Τμήμα-UBIFRANCE Αθηνών διοργανώνει παρουσίαση και γευσιγνωσία γαλλικών προϊόντων και art de la table. Η εκδήλωση αυτή απευθύνεται σε επαγγελματίες των ακόλουθων κλάδων: ευρείας διανομής, HORECA, εξειδικευμένα δίκτυα, μέσα μαζικής ενημέρωσης, &

GALA ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, Gala του γαλλικού συλλόγου αλληλοβοηθείας στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013, στο ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport.
Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής με τον Κ. Jrme Chaucesse.
Το σεμινάριο αυτό διοργανώνεται από το Sofitel Athens Airport και απευθύνεται σε επαγγελματίες, σε σπουδαστές σχολών μαγειρικής και σε ιδιώτες.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Τετάρτη 12 Ιούνιος 2013, στην Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά.
Εκπαιδευτικό συνέδριο « Τρώγοντας και πίνοντας α λα ελληνικά από την Αθήνα μέχρι την Μασσαλία από τον 6ο μέχρι τον 4ο αιώνα π.Χ.» με ομιλητή τον Κ. Michel Bats που διοργανώνεται στην Ελληνογαλλική σχολή Ευγένιος Ντελακρουά.

WINE CLUB
Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013, στο ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport.
Οινογευσία που διοργανώνεται από το Sofitel Athens Airport.

«ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΓΟΡΑ»
Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013, στην Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά.
«Γαλλική αγορά» προϊόντων και art de la table που διοργανώνεται από την Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013, στο ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport.
Με την ευκαιρία της Γιορτής της Μουσικής και το κλείσιμο του 3ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας, το φεστιβάλ γιορτάζει τη μουσική.

Περισσότερες πληροφορίες http://www.sogallika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου