- Διαδικασία: Εύκολη
- Προετοιμασία: 10'
- Ψήσιμο: 1:30'
- Κόστος: 9,00€
- 6 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
- 4 πατάτες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη (με το χυμό της)
- Κανέλλα
- Λάδι
- Βασιλικό φρέσκο
- Ρίγανη
- Λίγη φέτα (για τη διακόσμηση)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις αφήνουμε με λίγο αλάτι να ξεπικρίσουν
- Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια
- Τοποθετούμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε ένα ταψί
- Προσθέτουμε λάδι και μεταφέρουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο [220 βαθμούς] για περίπου μισή ώρα
- Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο λάδι
- Προσθέτουμε την ντομάτα, την κανέλα, το πιπέρι, το αλάτι και τη ρίγανη και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση
- Ρίχνουμε τη σάλτσα στο ταψί με τις μελιτζάνες και το ξανατοποθετούμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά ακόμη
- Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγη φέτα και βασιλικό
Πηγή: pathfinder.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου