2 Μαΐ 2013

Προσοχή στις ψεύτικες σελίδες που ζητάνε το Apple ID σας

Οι χάκερ πάντα ψάχνουν τρόπους για να κλέψουν το username και το password των λογαριασμών σας στα διάφορα site, ειδικά αν αυτοί οι λογαριασμοί περιέχουν τραπεζικά στοιχεία. Γιαυτό και δεν μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ένας καινούργιο γύρος "ψαρέματος" (phising) ξεκίνησε, με τους χάκερ να κάνουν ότι μπορούν για να κλέψουν το Apple ID σας.


"Οι pishers έχουν στρέψει της προσοχή τους σε έναν σχετικά νέο στόχο, το Apple ID" συμφωνά με την Trend Micro. "Τις τελευταίες μέρες έχουμε δει μεγάλη αύξηση σε phishing site που προσπαθούν να κλέψουν Apple ID"
Σύμφωνα με την Trand Micro, οι χάκερ παραβιάζουν άλλες ιστοσελίδες και προσθέτουν σε αυτές ψεύτικες log in σελίδες οπού ζητούν από τους χρήστες να βάλουν τα log in στοιχειά για το Apple ID τους. Μέχρι στιγμής έχουν ανακαλυφθεί 110 παραβιασμένες ιστοσελίδες και ενώ αρκετές από αυτές είναι πλέον καθαρές, υπάρχουν ακόμα κάποιες που δεν το έχουν πάρει είδηση.

Γιαυτό, την επόμενη φορά που θα ζητηθεί να βάλετε τα log in στοιχειά σας για το Apple ID, βεβαιωθείτε πρώτα ότι όντως βρίσκεστε σε ιστοσελίδα της Apple και όχι σε κάποια άλλη.

Πηγή: Greek Apple News


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου