10 Μαΐ 2013

Άρση απαγόρευσης: Επιτρέπονται στις τουρκικές αερογραμμές κόκκινα κραγιόν και μανό

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων, οι Τουρκικές Αερογραμμές πήραν πίσω την απαγόρευση χρήσης κόκκινου κραγιόν και βερνικιού νυχιών από τις αεροσυνοδούς.


Οι Τουρκικές Αερογραμμές είχαν ανακοινώσει ότι η χρήση κόκκινου ή σκούρου ροζ κραγιόν και βερνικιού νυχιών θα έβλαπτε την «οπτική ακεραιότητα» του προσωπικού της εταιρείας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τεμέλ Κοτίλ, πήρε πίσω τη απαγόρευση και μίλησε για υπερβάλλοντα ζήλο κατώτατων στελεχών, χωρίς πρώτα να έχουν πάρει έγκριση από τα ανώτερα στελέχη.
«Όσον αφορά το κραγιόν, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, αλλά με κάποιο τρόπο, κατώτερα στελέχη της εταιρείας συνέγραψαν μια επιστολή, χωρίς εμείς να ενημερωθούμε, η οποία διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση», δήλωσε ο Κοτίλ σε δημοσιογράφους, στο Λονδίνο.
Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει μια τέτοιου είδους απαγόρευση, ο Κοτίλ απάντησε «όχι» και επιβεβαίωσε ότι το γυναικείο προσωπικό της εταιρείας έχει το δικαίωμα να φοράει κραγιόν και βερνίκι νυχιών οποιουδήποτε χρώματος.
«Όπως γνωρίζετε, αρκετοί στην Τουρκία είναι λίγο ευαίσθητοι με τέτοιου είδους θέματα. Είμαστε μια παγκόσμια αεροπορική εταιρεία και ξέρουμε πολύ καλά τι κάνουμε», είπε.