21 Μαΐ 2013

Μην ξεχνάτε (με) τις βιταμίνες Β

Τα συμπληρώματα βιταμινών του συμπλέγματος Β, ίσως προστατεύουν τους ηλικιωμένους από το Αλτσχάιμερ, μειώνοντας έως 90% τη συρρίκνωση του εγκεφάλου τους, υποστηρίζουν οι ερευνητές.
Σύμφωνα με τους ειδικούς η συρρίκνωση του εγκεφάλου σχετίζεται με τη νόσο Αλτσχάιμερ, ενώ από την άλλη πλευρά οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β την αποτρέπουν.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης διαπίστωσαν πως οι βιταμίνες Β6, Β12 και το φυλλικό οξύ μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της ομοκυστεϊνης στο αίμα, ενός αμινοξέος, το οποίο σχετίζεται με τη συρρίκνωση του εγκεφάλου.

Μια ραγδαία συρρίκνωση του εγκεφάλου είναι ένα από τα σημάδια αυξημένου κίνδυνου για Αλτσχάιμερ. Εκείνοι που λάμβαναν όμως βιταμίνες Β, φάνηκε να έχουν 90%  μικρότερη συρρίκνωση στον εγκέφαλό τους.

Η έρευνα έδειξε μάλιστα ότι οι περιοχές του εγκεφάλου που προστατεύονται από τις βιταμίνες Β, είναι σχεδόν οι ίδιες που η Αλτσχάιμερ συνήθως καταστρέφει.

Πρόκειται για τις περιοχές που ελέγχουν τον τρόπο που μαθαίνουμε, θυμόμαστε και οργανώνουμε τις σκέψεις μας, δηλαδή οι περιοχές που σταδιακά ατροφούν καθώς η νόσος εξελίσσεται.
Οι ερευνητές τονίζουν ωστόσο ότι απαιτούνται περαιτέρω  έρευνες προτού μπορέσουν να κάνουν συγκεκριμένες συστάσεις στον κόσμο.

PATHFINDER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου