27 Μαΐ 2013

Συμβουλές φροντίδας & ομορφιάς

Στα νεανικά χρόνια μιας γυναίκας είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνει κάποιες επιλογές για να κρατήσει το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια της υγιή. Ο δερματολόγος, μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε σημαντικές αποφάσεις.

Οι δερματολόγοι, είναι οι επαγγελματίες, που μας βοηθάνε περισσότερο, εμάς τις γυναίκες για να έχουμε την υγεία μας και να κρατάμε την ομορφιά για πολύ περισσότερο. Ποιο κάτω αναφέρονται μυστικά, που σε συνδυασμό με τις ιατρικές συμβουλές θα σας κάνουν να είστε λαμπερές.

Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο. Θέλει ιδιαίτερη φροντίδα για να αποτραπούν τα σημάδια γήρανσης, όπως και να περιοριστεί ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Χρησιμοποιήστε αντιηλιακό, φορέστε προστατευτικά ρούχα (παντελόνια και πουκάμισα) και να είστε συνέχεια στη σκιά. Χρήση αντιηλιακού με δείκτη προστασίας 30+.

Αποφύγετε το τεχνητό μαύρισμα. Είναι μεγαλύτερη η πιθανότητα για να παρουσιαστεί καρκίνος του δέρματος και φυσικά να υπάρξουν ρυτίδες. Αν θέλετε να φαίνεστε μαυρισμένη καλό είναι να χρησιμοποιείτε τα ειδικά προιόντα, αλλά πάντα με χρήση αντιηλιακού.

Εξετάστε το δέρμα σας. Κάντε την δική σας αυτό-εξέταση για τυχόν κρατοελιές καθώς και οτιδήποτε άλλο παράξενο έχει παρουσιαστεί στο δέρμα σας. Μια απλή ψηλάφιση, μπορεί να σώσει την ίδια σας τη ζωή. Αν ακουμπήσετε κάτι ύποπτο ή κάτι που νιώθετε για πρώτη φορά, τότε γρήγορα να απευθυνθείτε στο δερματολόγο σας.
Face Moisturizer
Μην παραλείπετε να χρησιμοποιείτε μαλακτικό για τα μαλλιά. Οι δερματολόγοι συνιστούν πάντα να χρησιμοποιείται μετά το λούσιμο. Έχει τη δυνατότητα να ανασκευάσει τις κατεστραμένες τρίχες και να σας δώσει 24ωρη προστασία, ακόμα και από τον ήλιο.

Να τρώτε υγιεινά. Τρώτε πλήρη γεύματα από θρεπτικές ουσίες. Πολλά λαχανικά, φρούτα και δημητριακά. Μην παραλείπετε να βάζετε πρωτείνες, με άπαχες τροφέ στη διατροφή σας. Είναι σημαντικό για το δέρμα σας, να κάνετε πρόσληψη πρωτεινών γιατί κάνει πιο λαμπερή την επιδερμίδα.

Σε περίπτωση που το δέρμα σας το νιώθετε ξηρό, απλα ενυδατώστε το, επιπλέον. Μετά από ένα μπάνιο είναι η καλύτερη στιγμή γιατί θα παγιδευτεί η υγρασία, που έχει ήδη μπεί στους πόρους σας.
Διακόψτε το κάπνισμα. Οι τοξίνες, που λαμβάνονται με το κάπνισμα είναι πολλές και επιταχύνουν την διαδικασία γήρανσης. Επίσης στα χείλη δημιουργούνται γραμμές, έντονες, από τη χρήση του τσιγάρου.
girl
Διαχείρηση του άγχους. Σημαντικός παράγοντας είναι και το στρές που επηρεάζει την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος. Δηλαδή τη κορωνίδα της ομορφιάς. Χρόνιο στρες, προκαλεί βλάβη στο δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια.

Μην δαγκώνετε τα νύχια. Είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα να προυσιαστεί μόλυνση στο στόμα σας  και επίσης μπορεί να σπάσει το δέρμα σας γύρω από τα νύχια και να έχετε δυσάρρεστες εκπλήξεις με λοιμώξεις.

Αν έχετε ακμή, καλύτερα να πάτε στο δερματολόγο σας και αποφύγετε να σπάσετε τα σπυράκια. Πολλές πιστεύουν ότι αν τα πιέσουμε θα μειωθεί και η ακμή. Είναι λανθασμένη αντίληψη, που μπορεί να δημιουργήσει και ουλές στο πρόσωπο.

Και τέλος να σας πούμε ότι πρέπει να επιλέξετε το γιατρό σας κατάλληλα, για να έχετε την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

http://www.beu.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου