16 Μαΐ 2013

Σήμερα ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision με τον Αγάθωνα




Σήμερα δίνει την μάχη για πρόκριση στον τελικό το «Alcohol is Free» των Koza Mostra και Αγάθωνα Ιακωβίδη θα δώσει τη μάχη για την πρόκριση στον τελικό. Ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision θα μεταδοθεί στις 10 το βράδυ (σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ).
Αν το Alcohol is free προκριθεί, θα βρεθεί στον τελικό που θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Μαΐου. Στον τελικό θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο ημιτελικούς - δέκα από κάθε βραδιά - ενώ οι υπόλοιπες έξι, δηλαδή οι «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο) και η διοργανώτρια Σουηδία, μπαίνουν απευθείας στον τελικό.
Οι νικήτριες του πρώτου ημιτελικού είναι η Μολδαβία, η Λιθουανία, η Εσθονία, η Λευκορωσία, η Ιρλανδία, η Δανία, η Ρωσία, το Βέλγιο, η Ουκρανία και η Ολλανδία.
Για τους δύο ημιτελικούς κάθε χώρα έχει δικαίωμα ψήφου μόνο στον ημιτελικό που διαγωνίζεται το τραγούδι της. Στον τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι.
Η βαθμολογία κάθε χώρας προκύπτει από την τηλεψηφοφορία του κοινού και από κριτική επιτροπή, σε ποσοστό 50-50. Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους. Οι Έλληνες φίλοι του διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στον δεύτερο ημιτελικό και τον τελικό, όχι όμως και στον πρώτο ημιτελικό.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ Β ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥ
1. Λετονία
2. Άγιος Μαρίνος
3. FYROM
4. Αζερμπαϊτζάν
5. Φινλανδία
6. Μάλτα
7. Βουλγαρία
8. Ισλανδία
9. Ελλάδα
10. Ισραήλ
11. Αρμενία
12. Ουγγαρία
13. Νορβηγία
14. Αλβανία
15. Γεωργία
16. Ελβετία
17. Ρουμανία

Monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου