10 Μαΐ 2013

Πώς να κάνετε το σπίτι σας εντελώς Zen με 10 βήματα

Δεδομένου ότι η καθημερινότητα μας είναι γεμάτη τρέξιμο και άγχος είναι ολοένα και πιο δύσκολο να βρούμε την ηρεμία και τη χαλάρωση στη ζωή μας. Ιδανική λύση είναι να δημιουργήσουμε ένα καταφύγιο γαλήνης και ηρεμίας στην άνεση του σπιτιού μας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι αρχές του Zen που εφαρμόζονται στην εσωτερική διακόσμηση έχουν γίνει τόσο δημοφιλείς στις μέρες μας. Αλλά τι σημαίνει Zen στα Ιαπωνικά; Ζεν αναφέρεται στο διαλογισμό. Στον εσωτερικό σχεδιασμό, αντανακλά την ισορροπία, την αρμονία και την χαλάρωση.


1.Γήινα χρώματα
Για Zen τέλειο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε φυσικά χρώματα, σε απαλούς τόνους, όπως λευκό, γκρι, αποχρώσεις του ροζ ή μπεζ, που έχουν τη δύναμη να προκαλoύν μια αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας. Η χρωματική αρμονία μεταξύ των διαφόρων στοιχείων είναι πολύ σημαντική, καθώς και η οπτική συνέχεια μεταξύ των τοιχωμάτων, τα έπιπλα και τα δάπεδα.
2.Η άνεση στα πόδια σας
Το Παρκέ είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή, καθώς και τα ξύλινα δάπεδα. Λευκό, γκρι ή οποιαδήποτε ανοιχτόχρωμο παρκέ είναι ιδιαίτερα εξευγενισμένα, αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε χρώμα παρκέ με την προϋπόθεση ότι ταιριάζει με το υπόλοιπο δωμάτιο. Τα μάλλινα χαλιά παρέχουν μια πραγματική αίσθηση άνεσης, αλλά απαιτούν ένα υψηλό επίπεδο συντήρησης. Και πάλι, προσέξτε ότι το χρώμα των χαλιών θα πρέπει να ταιριάζει με το πάτωμα και το χώρο σας.
3. Επιλέξτε φυσικά και φωτεινά υφάσματα
Τα υφάσματα θα πρέπει να είναι φωτεινά και άνετα. Οι κουρτίνες είναι πολύ βασικές για μια Ζεν διακόσμηση αφού δίνουν μια αίσθηση οικειότητας ενώ χρησιμεύουν και στο να σταματάνε τα ρεύματα αέρα ή το έντονο φως του ήλιου τις μεσημεριανές ώρες.

4. Παίξτε με απαλό και φυσικό φως
Για ένα πλήρως χαλαρωτικό χώρο, αντικαταστήστε τα σκληρά φώτα φθορισμού με ήρεμα εμπνευσμένα από τη φύση ή κεριά. Τοποθετήστε διαφορετικές πηγές φωτός που θα σας επιτρέψουν να ελέγξετε την ένταση και τις περιοχές που πρέπει να φωτίζονται. Για δίπλα στο κρεβάτι, επιτοίχια φώτα ανάγνωσης είναι πολύ πρακτικά δεδομένου ότι μπορούν να δίνουν προσανατολισμένα έμφαση στην αντίστοιχη περιοχή που θα επιλέξετε, σε αντίθεση με πορτατίφ το οποίο σπανίως είναι ευέλικτο.
5. Κρατήστε τα έπιπλα απλά και φυσικά
Τα Zen έπιπλα χαρακτηρίζονται από απλές και καθαρές γραμμές, αποφεύγοντας την περίπλοκη λεπτομέρεια και την υπερβολική διακόσμηση. Τα έπιπλα θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, όπου φέρνουν μια αίσθηση ζεστασιάς και χαλάρωσης. Δεδομένου ότι η κρεβατοκάμαρα είναι συνήθως το δωμάτιο κλειδί της Zen διακόσμησης, εδώ είναι μερικές ειδικές συστάσεις για έπιπλα υπνοδωματίου: Τοποθετήστε το κρεβάτι κοντά σε μια πηγή φυσικού φωτός και αποφύγετε να το τοποθετήσετε μπροστά από την πόρτα ή σε μια περιοχή διόδου. Το ύψος του κρεβατιού πρέπει να είναι αυτό που αισθάνεστε άνετα, αλλά υψηλή κρεβάτια (άνω των 55 cm) τονίζουν συνήθως την αίσθηση της άνεσης. Αποφύγετε να φορτώσετε το κρεβάτι σας με διακοσμητικά , διαλέξτε μαξιλάρια σε διάφορα μεγέθη και διαφορετικές μαξιλαροθήκες.Τα Κομοδίνα είναι πολύ χρήσιμα.Για μια γωνιά ανάγνωσης, επιλέξτε μια απλή πολυθρόνα
6. Κρατήστε στολίδια και διακοσμητικά στο ελάχιστο
Η λέξη που θα πρέπει να χαρακτηρίζει τα διακοσμητικά τοίχου είναι η "απλότητα". Αποφύγετε τις συλλογές έργων ζωγραφικής ή φωτογραφίες και κρατήστε μόνο αυτά που είναι ιδιαίτερα αγαπητά σε εσάς.Για μια πλήρως αρμονική βιβλιοθήκη, καλύψτε όλα τα βιβλία σας με μονόχρωμο χαρτί.
7. Βελτιώστε το χώρο σας με φυσικά αρώματα
Ένα σπιτικό σπρέι, αρωματικά κεριά, αιθέρια έλαια είναι μερικοί φυσικοί τρόποι να ενισχύσετε το χώρο σας με φρέσκα αρώματα, τα οποία μπορούν να σας χαλαρώσουν λίγο πριν πέσετε για ύπνο αλλά και να σας αναζωογονήσουν όταν έρθει η ώρα να ξυπνήσετε.
8. Ηλεκτρονικές συσκευές
Οι Ηλεκτρονικές συσκευές είναι συχνά μια πηγή διάσπασης της προσοχής και ως εκ τούτου δεν μπορούν να ενσωματωθούν πλήρως σε μία Zen διακόσμηση. Ωστόσο, εάν θέλετε να έχετε την τηλεόρασή σας στην κρεβατοκάμαρα, για παράδειγμα, φροντίστε να την τοποθετήσετε σε μια διακριτική περιοχή ή αποκρύψτε την σε ένα ειδικά διαμορφωμένο ντουλάπι. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε κρύψει όλα τα καλώδια τα οποία θα μπορούσαν να διαστρεβλώσουν τη γαλήνια ατμόσφαιρα.
9. Φυτά
Τα φυτά έχουν μια ηρεμιστική επίδραση, το πράσινο χρώμα είναι πολύ χαλαρωτικό για το μάτι. Ωστόσο, αποφύγετε τα λουλούδια που χρειάζονται ιδιαίτερη συντήρηση ή είναι δυνατόν να έχουν ενοχλητικές μυρωδιές.
10.Εξαλείψτε την ακαταστασία
Η ακαταστασία μπορεί να εμποδίσει τη χαλάρωση.Οπότε ξεφορτωθείτε ότι περιττό από το χώρο σας και θα νιώσετε υπέροχα.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου