3 Ιουν 2013

Ημικρανία: 5 φυσικές λύσεις ανακούφισης


Αν έχετε ημικρανία και θέλετε να αποφύγετε να πάρετε κάποιο παυσίπονο ίσως να σας βοηθήσει κάποια από τις παρακάτω φυσικές λύσεις. Ανακαλύψτε ποιά σας ταιριάζει καλύτερα ή είναι αποτελεσματικότερη στην περίπτωση σας και ανακουφιστείτε με φυσικό τρ

1. Πιείτε το ρόφημα που θα σας ανακουφίσει

Κάντε ένα διάλειμμα για να χαλαρώσετε από την ένταση που ίσως ευθύνεται για τις ημικρανίες σας και πιείτε ένα αφέψημα χαμομηλιού. Περιέχει ενώσεις που μπορούν να απαλύνουν τον πόνο και να σας χαλαρώσουν από την ένταση. Ετοιμάστε το προσθέτοντας σε ένα φλιτζάνι με βραστό νερό ένα σακουλάκι χαμομήλι. Αφήστε το για 10 λεπτά να κρυώσει σκεπασμένο με ένα πιατάκι. Αν θέλετε προσθέστε λίγο μέλι. Καθίστε σε ένα ήσυχο μέρος και αφιερώστε λίγα λεπτά για να απολαύσετε αργά και με ηρεμία το χαμομήλι σας.

2. Πείτε ναι στο μαγνήσιο

Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με μαγνήσιο γιατί χαλαρώνει τους μυς στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και μπορεί να αποτρέψει τις ημικρανίες. Θα το βρείτε στο σπανάκι, σκούρα φυλλώδη λαχανικά, κάσιους και σόγια. Επίσης οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β έχουν τονωτική δράση στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Οι ηλιόσποροι, το συκώτι, η μαγιά μπύρας και οι αντσούγιες αποτελούν καλές πηγές βιταμινών του συμπλέγματος Β.

3. Ένα βότανο που βοηθάει

Σύμφωνα με έρευνες το βότανο feverfew (χρυσάνθεμο) ίσως να περιορίσει τη συχνότητα και να μειώσει την ένταση των ημικρανιών. Την ιδιότητα αυτή που διαθέτει το συγκεκριμένο βότανο την οφείλει στην παρθενολίδη, μια ουσία που αναστέλλει τη δράση κάποιων χημικών ουσιών του εγκεφάλου που διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και μπορούν να πυροδοτήσουν ημικρανία. Μπορείτε να το πάρετε σε μορφή συμπληρώματος αφού συμβουλευτείτε ειδικό.

4. Εντοπίστε τα σημεία της ηρεμίας

Η ημικρανία ίσως ηρεμίσει κάπως  με τη βοήθεια της πιεσοθεραπείας. Καθίστε σε μια αναπαυτική πολυθρόνα και ξεκινήστε τις πιέσεις. Για να ανακουφιστείτε από την ημικρανία πιέστε τα σημεία που βρίσκονται μερικά εκατοστά από τον αυχένα, κάτω από τη βάση του κρανίου με τους αντίχειρες των χεριών σας. Πιέστε σταθερά τα συγκεκριμένα σημεία για ένα λεπτό και ταυτόχρονα αναπνέετε βαθιά.

5. Βάλτε.. λάδι

Για να ανακουφιστείτε από την ημικρανία, όταν δεν είναι πολύ έντονη, ενδέχεται να σας βοηθήσει το άρωμα του rosemary (δεντρολίβανο), ένα αιθέριο έλαιο που θεωρείται ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ημικρανίας. Βάλτε μερικές σταγόνες στη συσκευή διάχυσης ή κάντε εντριβές βάζοντας μια – δυο σταγόνες σε κάποιο έλαιο βάσης και κάνοντας εντριβές στους κροτάφους ή το μέτωπο.  Αν έχετε κάποια αλλεργία ή ευαισθησία αποφύγετε την επαφή του ελαίου με το δέρμα σας.

Μάνος Σιγανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου