7 Ιουν 2013

Ανακαλύψτε δύο απολαύσεις καλύτερες και από το σεξ




Αν νομίζετε ότι δύο απο τις μεγαλύτερες απολαύσεις στη ζωή είναι το φαγητό και το σεξ, μια νέα δημοσκόπηση έρχεται να σας διαψεύσει.

Η μουσική προσφέρει μεγαλύτερη ευχαρίστηση ακόμα και από το σεξ, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 2.000 άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι ρωτήθηκαν ποιες  δραστηριότητες τους προκαλούν πιο έντονα συναισθήματα καλής διάθεσης και ευεξίας.
Πρώτη στη λίστα των απαντήσεων τους αναδείχθηκε η μουσική. Συγκεκριμένα το 40% των εθελοντών ανέφεραν πως τους «ανεβάζει» περισσότερο.  Μάλιστα οι γυναίκες που ανέφεραν τη μουσική ως ελιξίριο ευεξίας, ήταν περισσότερες από τους άνδρες.

Δεύτερη πηγή καλής διάθεσης και ευεξίας ήταν η κατανάλωση σοκολάτας, ενώ τρίτη οι ρομαντικές στιγμές με το έτερον ήμισυ. Μόλις το 20% των ερωτηθέντων ανέφερε το σεξ ως πηγή ευεξίας.
Πως εξηγούν όμως οι ειδικοί τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης; «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι ικανοποιημένοι από τις προσωπικές τους σχέσεις, είτε έχουν δεσμό, είτε όχι», ανέφερε ο δρ Tomas Chamorro, καθηγητής Ψυχολογίας στο University College του Λονδίνου.

«Η μουσική είναι μία πολύ εγωκεντρική δραστηριότητα, διότι αφορά μόνο το άτομο και του επιτρέπει να απολαύσει τα ακούσματα της δικής του επιλογής».

«Είναι λογικό που περισσότερες γυναίκες επέλεξαν την μουσική έναντι του σεξ, αφού τα δύο φύλα προσεγγίζουν το σεξ με διαφορετικό τρόπο. Πολλοί άντρες κάνουν σεξ μόνο για ευχάριστη, ενώ οι γυναίκες εστιάζουν στο συναισθηματικό κομμάτι του».

Ένας στους τέσσερις άνδρες, δήλωσε ότι θα προτιμούσε να σταματήσει να βλέπει μπάλα αντί να σταματήσει να ακούει μουσική.

Επιμέλεια: Μάνος Σιγανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου