12 Ιουν 2013

Μηχανοδηγοί φόρεσαν φούστες για να μην ζεσταίνονται

Δώδεκα μηχανοδηγοί στη Σουηδία απάντησαν στην απαγόρευση της χρήσης σορτς ή βερμούδων εν ώρα εργασίας που τους επιβλήθηκε φορώντας φούστες τις θερμές ημέρες.

Οι μηχανοδηγοί που εργάζονται στους συρμούς που εκτελούν δρομολόγια στην γραμμή Ροσλαγκσμπάναν βόρεια της πρωτεύουσας Στοκχόλμης εμφανίζονται στη δουλειά τους με φούστα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο εργοδότης τους, η εταιρεία Arriva, τους απαγόρευσε να εργάζονται με σορτς όταν ανέλαβε την διαχείριση των δρομολογίων τον Ιανουάριο. Αλλά, η εταιρεία τους επέτρεψε να φορούν φούστες, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Mitti.

"Το σκεπτικό μας είναι ότι ο εργαζόμενος που εκπροσωπεί την Arriva θα πρέπει να είναι σωστά και ευπρεπώς ενδεδυμένος και οι στολές που φορούν (οι μηχανοδηγοί) ικανοποιούν το κριτήριο. Αν κάποιος θέλει να φοράει φούστα είναι OK", δήλωσε στην εφημερίδα ο διευθυντής επικοινωνίας της εταιρείας Τόμας Χεντένιους.

Οι μηχανοδηγοί επέλεξαν να φορούν φούστες μόνο τις ζεστές ημέρες καθώς τις πιο δροσερές θα φορούν παντελόνια. "Οι επιβάτες μας κοιτούν περίεργα αλλά μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει πει τίποτα-τουλάχιστον, σε εμένα. Και δεν με πειράζει καθώς είναι κυρίως θέμα άνεσης", λέει ο μηχανοδηγός Μάρτιν Άκερστεν.
 
ANT1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου