7 Ιουν 2013

Εκστρατεία «Είμαι χαρούμενη που είμαι πόρνη»




Ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας απέσυρε την αμφιλεγόμενη εκστρατεία, η οποία είχε στόχο να πεισθούν οι εργαζόμενοι στον τομέα παροχής σεξουαλικών υπηρεσιών να χρησιμοποιούν προφυλακτικό, έπειτα από τις σφοδρές επικρίσεις που διατύπωσε εναντίον της η συντηρητική αντιπολίτευση στη βουλή.

«Είμαι χαρούμενη που είμαι πόρνη» ήταν το σύνθημα στην διαδικτυακή εκστρατεία για την Παγκόσμια Ημέρα Πορνείας, στο πλαίσιο της οποίας ενθαρρύνονταν οι εργαζόμενοι στον τομέα αυτό να μην ντρέπονται να ζητούν ιατρική βοήθεια για την αντιμετώπιση σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Η εκστρατεία προβλήθηκε μέσω του επίσημου ιστοτόπου του υπουργείου Υγείας και των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης κι έκτοτε έχει πυροδοτήσει οξύτατες επικρίσεις, ιδίως από τους ευαγγελιστές βουλευτές στο Κοινοβούλιο.

«Εμείς καταπολεμούμε την παιδική πορνεία και ιδού, τώρα έρχεται μία εκστρατεία που την ενθαρρύνει», υποστήριξε η βουλευτής Λίλιαμ Σα σε πρόσφατη συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής του Κογκρέσου.

Ο υπουργός Υγείας Αλεσάντρε Παντζίλια, ένας νέος αστέρας στο εσωτερικό του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών ο οποίος αναμένεται να είναι υποψήφιος κυβερνήτης του Σάου Πάουλο τον επόμενο χρόνο, ανακοίνωσε με ένα μήνυμά του μέσω του Twitter αργά χθες το βράδυ πως η εκστρατεία δρομολογήθηκε χωρίς την άδειά του.

Στο ίδιο μήνυμά του, ο Παντζίλια υποστηρίζει πως η απόφαση να ανακληθεί η εκστρατεία «είχε ληφθεί προτού ξεσηκωθούν οι αντιδράσεις υπέρ και κατά αυτής».

ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου