RSS: Subscribe Now

Digital clock

30 Απρ 2013

6 ιδέες για να μαγειρέψετε με κρασί

Δημιουργήστε υπέροχες συνταγές με κρασί. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας εγγυηθούν σίγουρη επιτυχία.



  • Προτιμήστε κόκκινο κρασί στις σάλτσες για το κρέας ή τα πουλερικά. Προσθέστε πολλά μπαχαρικά για να φτιάξετε δεμένες και πλούσιες σάλτσες που θα τα νοστιμίσουν.
  • Αν το μενού σας έχει χοιρινό,  ιδανικό κρασί είναι το γλυκό σαμιώτικο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαρινάρισμα. Μπορείτε ακόμη να κόψετε το χοιρινό σε μπουκίτσες τηγανίστε το και έπειτα να το σβήσετε με κρασί.
  • Για να φτιάξετε σάλτσες για ψάρι και συγκεκριμένα για γλώσσα ή σολομό, η σαμπάνια είναι μια πολύ καλή επιλογή.
  • Πολύ καλά κρασιά για μαγειρική είναι  το πόρτο, η μαδέρα και η μαυροδάφνη, που έχουν πολύ δυνατή γεύση. Τα κρασιά που προορίζονται για μαρινάδες πρέπει να είναι καλής ποιότητας.
  • Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείτε παλιό κρασί στα φαγητά σας. Φροντίστε ωστόσο να μην είναι οξειδωμένο γιατί θα αποκτήσουν δυσάρεστη γεύση.
  • Μπορείτε να φτιάξετε ωραία αλμυρά κουλουράκια αν βάλετε στη ζύμη -εκτός από αλάτι,  μαγιά κτλ- και λίγο κρασί. 

PATHFINDER