30 Απρ 2013

5 χρήσιμα Πασχαλινά μυστικά



Σας λέκιασε την μπλούζα η λαμπάδα; Δεν ξέρετε πως θα βάψετε τα αυγά; Πως θα αποφύγετε τα ατυχήματα των... ημερών; Μάθετε μερικά μικρά μυστικά που θα σας χρησιμεύσουν αυτήν περίοδο.


1. Αν σας λέκιασε η λαμπάδα

Οι λεκέδες στα ρούχα από κερί είναι κάτι συνηθισμένο αυτή την περίοδο. Αν το ρούχο είναι μάλλινο ή συνθετικό βάλτε επάνω στο λεκέ ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και ακουμπήστε μετά καυτό το σίδερο σιδερώματος. Ο λεκές του κεριού θα περάσει στο χαρτί.  Μην ξεχάσετε να ρυθμίσετε το σίδερο στην θερμοκρασία που πρέπει ανάλογα με το ύφασμα.

2. Πως θα βάψετε τα αυγά

  • Προτού τα βάψετε πλύνετε τα και έπειτα σκουπίστε τα με μια στεγνή πετσέτα.
  • Προσθέστε στο νερό ένα ποτήρι του κρασιού ξίδι για πιο ζωντανό χρώμα.
  • Όταν αρχίσει το νερό να βράζει, ρίξτε τα αυγά με προσοχή ώστε να μην σπάσουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κουτάλα με μακρύ χερούλι για αυτό το σκοπό. 
  • Αφήστε τα να βράσουν για δέκα λεπτά περίπου.
  • Για να μην φύγει η μπογιά (θα είναι ακόμη νωπή), όταν τα βγάλετε από την κατσαρόλα, ακουμπήστε τα σε κάποιο στεγνό σημείο και περιμένετε να κρυώσουν.
  • Προτιμήστε τα άσπρα αυγά που βάφονται ευκολότερα από τα σκούρα.

3. Μάθετε αν είναι φρέσκα

Αν θέλετε να μάθετε αν τα αυγά που αγοράσατε είναι φρέσκα, βάλτε τα σε ένα μπολ με νερό στο οποίο θα έχετε ρίξει λίγο αλάτι. Αν είναι φρέσκα θα «κάτσουν» στον πυθμένα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα επιπλεύσουν.

4. Προστατεύστε τα παιδιά από ατυχήματα

  • Κατά τη διάρκεια που σουβλίζετε το αρνί, αν έχετε μικρό παιδί, θα πρέπει να το επιβλέπετε ώστε να πλησιάσει τη σούβλα ή τα κάρβουνα. Αν μάλιστα τα παιδιά παίζουν και τρέχουν γύρω από τη σούβλα μπορεί εξαιτίας κάποιας απροσεξία τους να ανατραπεί με ορατό τον κίνδυνο εγκαυμάτων.
  • Στον Επιτάφιο πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα μικρότερα παιδιά, αφού μπορεί να πάθουν κάποιο έγκαυμα με τα κεριά.  Προσοχή χρειάζονται και τα χάρτινα φαναράκια καθώς στην περίπτωση γείρει το κερί στο εσωτερικό τους υπάρχει ο κίνδυνος να αρπάξουν φωτιά.
  • Καλό είναι να είστε επίσης προσεκτικοί με τις λαμπάδες, που είναι στολισμένες με εύφλεκτα διακοσμητικά. Τοποθετήστε πλαστικά κυπελλάκια για μεγαλύτερη προστασία.,           
PATHFINDER                                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου