28 Απρ 2013

Εύβοια - Χαλκίδα - Πόλη

Η παλιά γέφυρα της Χαλκίδας, είναι το σήμα κατατεθέν της εδώ και πολλά χρόνια. 

''Γύρω από αυτήν την γέφυρα, βρίσκεται η ζωή της πόλης, τα μεγάλα ξενοδοχεία της αλλά και η νυχτερινή διασκέδαση. Για πάρα πολλά χρόνια, οι καρτ ποστάλ της πόλης της Χαλκίδας είχαν βασικό φόντο την γέφυρα αυτή. 
Η γέφυρα της Χαλκίδας, κατασκευάστηκε το έτος 1962 στο στενότερο σημείο του πορθμου του Ευρίπου, με το φαινόμενο της παλίροιας να παρουσιάζεται πολύ έντονα εκεί ακριβώς.   Η γέφυρα εξυπηρετεί αυτοκίνητα και πεζούς και κάθε βράδυ, ανοίγει ώστε να μπορούν τα πλοίαρια που βρίσκονται στην εσωτερική περιοχή του κόλπου να βγουν. Η Χαλκίδα, τα τελευταία χρόνια απέκτησε νέα μεγαλύτερη γέφυρα, αλλά και πάλι η παλιά γέφυρα αποτελεί σύμβολο της πόλης.


Η προκυμαία της Χαλκίδας είναι από τα πιο προσφιλή και πολυσύχναστα μέρη της πόλης. Είναι ένας μεγάλος πεζόδρομος που φτάνει μέχρι την παλιά γέφυρα και αποτελεί την μεγάλη περατζάδα των κατοίκων και επισκεπτών. Το μεγαλύτερο αξιοθέατο αναμφισβήτητα είναι η κίνηση των νερών του Ευρίπου πορθμού. Πολλά παραδοσιακά κτίρια, καφέ, εστιατόρια, μπαρς, ταβέρνες και ψαροταβέρνες, βρίσκονται κατά μήκος της προκυμαίας.''
Πηγή κειμένου: www.trivago.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου