17 Απρ 2013

Ο Βοηθός του ύπνου

''Κάποιοι προτιμούν μαξιλάρια που είναι σκληρά, ενώ άλλοι επιλέγουν μαλακά γιατί έτσι κοιμούνται πιο άνετα. Στην αγορά υπάρχουν πολλά είδη που καλύπτουν τις ανάγκες ακόμη και του πιο απαιτητικού: Μαξιλάρια ανατομικά, υποαλλεργικά, μαλακά ή σκληρά, ακόμη και μαξιλάρια που κάνουν μασάζ. Ανακαλύψετε ποιο είναι το ιδανικό για σας.



Τα χαρακτηριστικά του ιδανικού μαξιλαριού
  • Δεν θα πρέπει να επιβαρύνει τη μέση και την πλάτη μας κατά τη διάρκεια του ύπνου.
  • Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ ψηλό ούτε πολύ λεπτό, έτσι ώστε η σπονδυλική στήλη να βρίσκεται σχεδόν σε ευθεία γραμμή.
  • Όταν κοιμάστε στο πλάι θα πρέπει να καλύπτει την απόσταση μεταξύ του ώμου και του αυχένα.
Θα πρέπει επίσης...

  • Να μην χάνει εύκολα το σχήμα του με την πάροδο του χρόνου
  • Να αντέχει στην πίεση του κεφαλιού
  • Να πλένεται εύκολα σε κρύο ή ζεστό νερό.
Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη μέση ή τον αυχένα σας πρέπει να κάνετε μια προσεκτική επιλογή του μαξιλαριού που θα σας ανακουφίσει από αυτά.

Αν είστε αλλεργικοί

Μερικές φορές τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται πολλά μαξιλάρια είναι πιθανό να προκαλέσουν αλλεργίες σε ορισμένα άτομα που έχουν προδιάθεση. Το μαλλί, τα πούπουλα και το latex συγκαταλέγονται στα υλικά που ενδέχεται να ευθύνονται για τις αλλεργίες που μπορεί να προκαλέσει το μαξιλάρι σας. Αν έχετε κάποια αναπνευστική αλλεργία ή αλλεργικό άσθμα, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή μαξιλαριού γιατί ορισμένα μαξιλάρια ενδέχεται να επιδεινώσουν το πρόβλημά σας. Καλό είναι να ενημερωθείτε για τα υλικά που περιέχει το μαξιλάρι που θα επιλέξετε, να γνωρίζετε σε ποιά υλικά είστε αλλεργικοί και να τα αποφεύγετε. Στην περίπτωση που είστε αλλεργικοί ένα υποαλλεργικό μαξιλάρι ίσως είναι η ιδανική επιλογή για σας. 


Για το ταξίδι

Αν σας αρέσουν τα ταξίδια αλλά πιάνεστε και δυσκολεύσετε να ξεκουραστείτε ή να κοιμηθείτε για λίγο μέχρι να φθάσετε στον προορισμό σας, ένα μαξιλάρι ταξιδίου σας είναι απαραίτητο.  Ένα πολύωρο ταξίδι με το αυτοκίνητο, το πλοίο ή το αεροπλάνο μπορεί να κουράσει τον αυχένα σας και μετά το ταξίδι να σας εκδηλωθεί πόνος ή ενοχλήσεις στην περιοχή. Ένα ανατομικό μαξιλάρι ταξιδίου όμως θα σας βοηθήσει να αποφύγετε όλα αυτά προσφέροντας στήριξη στον αυχένα. Παράλληλα θα απορροφά τους κραδασμούς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.


Αν θέλετε να σας κάνει μασάζ

Ένα χαλαρωτικό μασάζ είναι ιδανικό για τα αυχενικά προβλήματα και την ανακούφιση μας από αυτά. Τι γίνεται όμως όταν δεν βρίσκεται κανείς δίπλα μας για να μας το προσφέρει; Τότε υπάρχουν και τα μαξιλάρια για αυτή τη δουλειά. Στο BestPrice θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία μαξιλαριών που κάνουν μασάζ στον αυχένα, χαλαρώνει την περιοχή και προσφέρει ανακούφιση στους μύες που βρίσκονται εκεί. Έχουν συνήθως περιστρεφόμενες κεφαλές, ενώ πολλά μαξιλάρια μασάζ διαθέτουν και υπέρυθρη θερμότητα για ακόμη μεγαλύτερη ανακούφιση της περιοχής. Καλό είναι πάντα να διαβάζετε τις οδηγίες πριν τη χρήση τους και να συμβουλεύεστε ειδικό αν έχετε αυχενικό σύνδρομο ή προβλήματα στον αυχένα σας.


Αν έχετε προβλήματα στον αυχένα

Ένα ακατάλληλο μαξιλάρι μπορεί να επιδεινώσει προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζετε στον αυχένα ή και να προκαλέσει πόνους και ενοχλήσεις στον αυχένα. Το ιδανικό μαξιλάρι είναι αυτό που καλύπτει το κενό που δημιουργείται μεταξύ ώμου και αυτιού όταν κοιμάστε στο πλάι. Πρέπει να συγκρατεί σε σωστή θέση τον αυχένα και το κεφάλι κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ένα ανατομικό μαξιλάρι για τον αυχένα χαλαρώνει τους μύες και σας ξεκουράζει κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μπορεί να σας φανεί χρήσιμο για να ανακουφιστείτε από κεφαλαλγίες και χρόνια αυχενικά προβλήματα και νευραλγίες.



 Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να ζητήσετε τη συμβουλή του γιατρού σας.''

 Πηγή: Pathfinder

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου