17 Απρ 2013

Θεραπεύουν τον καρκίνο με ηλεκτροπληξία!






''Μια ελάχιστη επεμβατική μέθοδος που βασίζεται στο ηλεκτρικό ρεύμα που ίσως είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση προχωρημένων μορφών καρκίνου, αποτελεί το πιο πρόσφατο όπλο κατά του καρκίνου.







Κατά τη διαδικασία αυτή ανοίγονται μικροσκοπικές οπές στους όγκους για να διοχετευτεί ηλεκτρικό ρεύμα. Η μέθοδος ονομάζεται «μη αναστρέψιμη ηλεκτροπόρωση» και με εκατομμύρια ηλεκτρικούς παλμούς το δευτερόλεπτο εξουδετερώνει τα καρκινικά κύτταρα στο εσωτερικό των όγκων χωρίς ωστόσο να προσβάλει τους υγιείς ιστούς.
Οι ερευνητές δοκίμασαν τη νέα μέθοδο σε 25 ασθενείς από το Κέντρο Καρκίνου Memorial-Sloan Kettering, στη Νέα Υόρκη. Όλοι τους είχαν καρκίνο με μεταστάσεις σε ζωτικά όργανα, ενώ η μέση διάμετρος των όγκων τους ήταν 2 εκατοστά.
Υποβλήθηκαν σε 30 συνεδρίες IRE, χωρίς να κανένας τους να παρουσιάσει παρενέργειες, ενώ οι όγκοι τους συρρικνώθηκαν σημαντικά.
Επικεφαλής της δοκιμής αυτής ήταν ο δρ. Κωνσταντίνος Σοφοκλέους.
Όπως ανέφερε  ο δρ Σοφοκλέους, η μέθοδος είναι  ασφαλής  και αποτελεσματική για την καταπολέμηση όγκων στο ήπαρ, τους πνεύμονες, το πάγκρεας και σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε αιμοφόρα αγγεία, νεύρα ή άλλα ευαίσθητα σημεία.
Ο συνδυασμός της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής και της μεθόδου IRE επιτρέπει την ταχύτερη ανάκαμψη με μικρότερο τραυματισμό των ιστών και δίνει ελπίδα για ένα καλύτερο μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα από αυτό που μπορεί να προσφέρει η παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση.
Το λιγότερο που μπορεί να κάνει η νέα μέθοδος είναι να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής των ασθενών, επισημαίνει ο κ. Σοφοκλέους.
Τα ευρήματα των δοκιμών ανακοινώθηκαν στο αμερικανικό 38ο Ετήσιο Συνέδριο της Εταιρείας Επεμβατικής Ακτινολογίας στη Νέα Ορλεάνη.''

Πηγή: PATHFINDER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου