26 Απρ 2013

Αλλάζει το κέντρο βάρους για το Pacha στην Ίμπιζα



Παραμονεύουν κίνδυνοι για τον παράδεισο της νυχτερινής ζωής 



Ένα μοναδικό κλαμπ, το Pacha, κυριαρχεί στον Ισπανικό παράδεισο του κλάμπινγκ , την Ίμπιζα. Χτισμένη σε έδαφος βάλτων, αυτή η νησιώτικη ντίσκο και τα ολονύχτια πάρτι της έγιναν παγκόσμια σύμβολα ηδονιστικού γκλάμουρ και η επιχείρηση επεκτάθηκε στο Μπουένος Άιρες, τη Νέα Υόρκη και παραπέρα. Το Pacha άνοιξε τις πόρτες του το 1973, και έκτοτε συμβολίζει την μεγαλειώδη κραιπάλη και την απόδραση από το συντηρητισμό.

Πρόσφατα τα κέρδη του Pacha αυξήθηκαν, μαζί με την αύξηση της δημοτικότητας της ηλεκτρονικής μουσικής. Αυξήθηκαν όμως και οι οικονομικές απαιτήσεις των κορυφαίων D.J, προς ενόχληση του Ricardo Urgell, του εβδομηνταπεντάχρονου πατριάρχη, που διευθύνει το κλαμπ σαν οικογενειακή επιχείρηση. Πέρσι αποφάσισε ότι το ποτήρι ξεχείλισε. Απέλυσε τον μουσικό διευθυντή του, Danny Whittle και δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του Eric Morillo, σταθερού ονόματος στο Pacha για πάνω από μια δεκαετία. Ακολούθησε μια αλυσίδα αποχωρήσεων, όπως αυτή του Tiësto του Luciano και του Pete Tong, οι οποίοι θα προτιμήσουν να κάνουν εμφανίσεις στο Las Vegas, όπου και θα έχουν καλύτερες απολαβές. Μόνο ο David Guetta θα επιστρέψει αυτό το καλοκαίρι ώστε να προστατέψει το όνομά του, το οποίο και έχτισε στο κλαμπ.

«Oι D.J ζητούν περισσότερα για να παίξουν λιγότερο» δήλωσαν οι ιδιοκτήτες του Pacha, «σούπερσταρ όπως ο Τiësto θέλουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να παίξουν στα μέρη όπου κάποτε δεν τους ήξερε κανείς, είτε είναι εδώ, είτε στο Las Vegas». Στο τέλος όμως αυτό δεν έχει και τόση σημασία για τους Urgell, αφού θέλουν να επαναφέρουν την ατμόσφαιρα του παρελθόντος της Ίμπιζα και θα χρησιμοποιήσουν νέα ονόματα όπως ο Guy Gerber για να το κάνουν. O Gerber υποσχέθηκε να φέρει συγκροτήματα Indie, μάγους, χαρτορίχτρες, ίσως και μαριονετίστες. «Θα προσπαθήσω να σχεδιάσω βραδιές που θα φέρουν πίσω την παλιά Ίμπιζα, θέλω να σοκάρω τον κόσμο».

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου