15 Μαΐ 2013

6 βασικές αρχές ομορφιάς που μάθαμε από τις μαμάδες μας


Είναι εκείνη που σου λέει να προσέχεις μην κρυώσεις όταν έξω έχει 35 βαθμούς κελσίου. Είναι η ίδια που σου βάζει τις φωνές όταν σε έχει πάρει τηλέφωνο και δεν το έχεις σηκώσει (προφανώς και δεν το άκουσες, αλλά εκείνη σκέφτηκε τα δικά της!). Είναι εκείνη που σου λέει να προσέχεις μην σου ρίξουν τίποτα στο ποτό σου στα 18, στα 20, στα 30, στα 40! Αλλά είναι η ίδια γυναίκα στην οποία οφείλεις τα λεία μαλλιά σου, την επιδερμίδα σου (καλή ή κακή), την τέλεια μύτη σου και τις βασικές αρχές ομορφιάς που εφαρμόζεις μέχρι και σήμερα. Μάλιστα, κάποιες από αυτές τις αρχές πέρασαν υποσυνείδητα όταν την έβλεπες κάθε βράδυ να βάζει τις κρέμες τις μπροστά από τον καθρέφτη της. Χρόνια πολλά μαμάδες (και μαμά!) για τη χτεσινή ημέρα.

PS: Πολλές από τις συμβουλές που θα βρεις σε αυτό το άρθρο τις ξεσήκωσα από το βιβλίο Teenage Beauty της Bobbi Brown. Κι εδώ η Bobbi Brown απλώς σου επιβεβαιώνει γιατί είναι στην πρώτη γραμμή όλα αυτά τα χρόνια!

Και να οι βασικές έξι αρχές ομορφιάς που πήραμε όλες από τις μαμάδες μας!
1. Ο καλός ύπνος, η ξεκούραση και το να είσαι ευτυχισμένη είναι βασικές προϋποθέσεις για να δείχνεις όμορφη. Εκείνες όταν λένε ότι η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας, το εννοούν!
2. Η υγιεινή διατροφή είναι πολύ σημαντική για να έχεις λεία μαλλιά, ωραίο σώμα και νύχια που δεν σπάνε. Όλες οι μαμάδες λίγο πολύ μας έχουν κυνηγήσει για να φάμε το φρούτο μας ή λίγη ακόμα σαλάτα με το φαγητό μας.
3. Μην πηγαίνεις ποτέ για ύπνο χωρίς να έχεις κάνει ντεμακιγιάζ. Ακόμη κι αν είσαι κουρασμένη, υπάρχουν τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ!
4. Να είσαι φροντισμένη, να έχεις καθαρά μαλλιά και φροντισμένα νύχια.
5. Να μην κάνεις υπερβολές με το μακιγιάζ σου. Και τώρα που πέρασες την εφηβεία σου ανακαλύπτεις πόσο δίκιο είχε!
6. Να αγαπάς τον εαυτό σου ακριβώς όπως είναι. Ακόμη κι αν δεν πήρες την τέλεια μύτη της τέλειας μαμάς σου, την αγαπάς (και την μαμά σου και... όποια μύτη έχεις!).
4 συμβουλές από τις κόρες προς τις μαμάδες...

Και φτάνεις σε εκείνη την ηλικία που οι ρόλοι αντιστρέφονται. Είναι η ηλικία εκείνη που εσύ η ίδια μπορεί να είσαι και μαμά και κόρη ταυτόχρονα, είσαι περισσότερο μέσα στα πράγματα, ενημερώνεσε πιο πολύ από την μαμά σου για την ομορφιά και θέλεις με την σειρά σου να της δώσεις κάποιες βασικές συμβουλές ομορφιάς. Περίπτωση Kate Hudson και Goldie Hawn.

1. Αν επιμένει να φοράει το ίδιο κραγιόν σε εκείνο το σκούρο καφέ χρώμα, πείσε την να δοκιμάσει την λύση του lip gloss. Πηγαίνετε μαζί για ψώνια και καν΄της δώρο ένα lip gloss. Ένα σε απαλή τριανταφυλλί απόχρωση κολακεύει κάθε μαμά.
2. Συμβούλευσέ την να μην κάνει το ίδιο μακιγιάζ κάθε μέρα, πρωί- βράδυ ξανά και ξανά. Εξήγησέ της ότι το μακιγιάζ είναι σαν τα ρούχα. Πρέπει να πειραματίζεσαι και να αλλάζεις μακιγιάζ κάθε μέρα!
3. Αν βλέπεις την μαμά σου με το ίδιο χρώμα μαλλιών, το ίδιο κούρεμα και το ίδιο χτένισμα τα τελευταία ______ (κενό για να συμπληρώσεις εσύ τα χρόνια που θες) ενθάρρυνέ την να αλλάξει το look της. Βρες της ένα πολύ καλό κομμωτήριο και κανόνισέ της ραντεβού. Ένα κούρεμα που δεν θα χρειάζεται τόνους λακ για να στρώσει θα την κάνει να δείχνει πολύ νεότερη και θα την σώσει από τον μπελά του σεσουάρ!
4. Πείσε την μαμά σου να κάνει κάτι... νεανικό! Και δεν εννοώ να ξεφύγει από την ηλικία της αλλά να κάνει κάτι που θα την ανανεώσει. Όπως για παράδειγμα, να δοκιμάσει ένα διαφορετικό βερνίκι ή να φορέσει στα μαλλιά της ένα αξεσουάρ!

Beaute μαμάς και κόρης!

Τα κορίτσια περνάνε πάντα υπέροχα όταν κάνουν beaute με τις μαμάδες τους. Είναι ένας ωραίος τρόπος να έρθουν πιο κοντά, συζητώντας παράλληλα! Αν είσαι μαμά κάνε μάσκες με την κόρη σου (ok, αν είναι στην εφηβεία!), φτιαξτε νυχάκια μαζί όπως η Jessica Alba με την κόρη της, καν'της περίτεχνους κότσους όπως η Sarah Jessica Parker κάνει στις δίδυμες, αλλά προς Θεού αν η κόρη σου είναι πολύ μικρή μην της δώσεις ψαλίδι! Αλλιώς θα καταλήξει να κόβει αφέλειες όπως αυτές της Suri Cruise. Η beauty ελευθερία (και γενικότερα, η ελευθερία) σε αυτές τις ηλικίες έχει τα όριά της. Από την άλλη, θυμήσου εσύ πόσο όμορφα περνούσες με την μαμά σου όταν σου χτένιζε τα μαλλιά και σου έλεγε παραμύθια ταυτόχρονα. Είναι εικόνες που κουβαλάς πάντα μαζί σου!

Beauty και άλλα μηνύματα προς μαμάδες!

Είσαι νέα μαμά ή έχεις κόρη στην εφηβεία; Να μερικές συμβουλές της Bobbi Brown για να μεγαλώσει... όμορφα!
1. Κάνε ότι περνάει από το χέρι σου για να δώσεις στην κόρη σου αυτοπεποίθηση και να νιώσει όμορφα με την εμφάνισή της.
2. Μην τονίζεις στην κόρη σου ότι δεν σου αρέσει! Αν για παράδειγμα, έχει πάρει την μύτη σου και δεν σου αρέσει η μύτη σου, μην λες πως είναι άσχημη! Και μην σχολιάζεις το βάρος της αν εκείνη δεν την ενοχλεί!
3. Εστίασε στα όμορφα χαρακτηριστικά της και φρόντισε να τα τονίζεις. Τα μαλλιά, την επιδερμίδα ή το σχήμα των χειλιών της!
4. Φτιαξ'της ένα νεσεσέρ με καλλυντικά και καν΄της το δώρο! Άφησέ την να πειραματιστεί. Σίγουρα θα βρει ένα μακιγιάζ που θα της ταιριάζει.
5. Να έχεις τον έλεγχο μόνο όσων μπορείς να ελέγξεις! Έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να σταματήσεις την κόρη σου να βάψει τα μαλλιά της ροζ ή να βγάλει τα φρύδια της και να αφήσει μια πολύ λεπτή γραμμή. Αν αφήσεις τα κανάλια επικοινωνίας σας ανοιχτά θα έχεις μεγαλύτερη επιρροή πάνω της. Μην είσαι δικτάτορας!

Last but not least: Άκουσε τις συμβουλές της μαμάς σου! Κάποια πράγματα όπως ο τύπος μαλλιών ή οι μαύροι κύκλοι είναι κληρονομικά. Και σίγουρα εκείνη θα έχει βρει τόσα χρόνια τα σωστά tips!

ΠΗΓΗ TLife.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου