27 Μαΐ 2013

Πιλότος κλειδώθηκε έξω από το. . . πιλοτήριο

Ένα πιλότος σε πτήση της Air India κλειδώθηκε έξω από το πιλοτήριο εξαιτίας ενός προβλήματος στην πόρτα του υποχρεώνοντας έτσι έναν εκπαιδευόμενο πιλότο να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην κεντρική Ινδία, ανέφεραν αξιωματούχοι και δημοσιεύματα του Τύπου.
Το περιστατικό σημειώθηκε την Δευτέρα σε πτήση από το Νέο Δελχί στην πόλη Μπανγκαλόρ, στα νότια της χώρας, όταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους πήγε στην τουαλέτα αλλά επιστρέφοντας διαπίστωσε ότι η πόρτα του πιλοτηρίου δεν άνοιγε.

Όταν απέτυχαν όλες οι προσπάθειες να την ανοίξει, ο εκπαιδευόμενος υποχρεώθηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο πλησιέστερο αεροδρόμιο στο Μπόπαλ, έγραψαν οι Τάιμς της Ινδίας.

"Διατάχθηκε έρευνα για το περιστατικό", δήλωσε η εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Ζίτα Ντ΄Μέλο.

"Τηρήθηκαν όλα τα προληπτικά μέτρα και οι διαδικασίες που αφορούν στην ασφάλεια σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας. Το περιστατικό δεν εξέθεσε σε κίνδυνο τους επιβάτες ή το πλήρωμα", ανέφερε η εταιρεία σε άλλη ανακοίνωσή της.

Το περιστατικό είναι το τελευταίο σε μία σειρά από συμβάντα που αφορούν στην ασφάλεια των πτήσεων του κρατικού αερομεταφορέα. Η Air India ερευνά το περιστατικό που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα όταν από λάθος απενεργοποιήθηκε ο αυτόματος πιλότος του αεροπλάνου την ώρα που οι πιλότοι βρίσκονταν εκτός πιλοτηρίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, δύο πιλότοι έκαναν 40 λεπτά διάλειμμα βγαίνοντας από το πιλοτήριο και κοιμούνταν στα καθίσματα της business class, αφήνοντας δύο αεροσυνοδούς στο πιλοτήριο.
Μία από αυτές, από λάθος απενεργοποίησε τον αυτόματο πιλότο υποχρεώνοντας έτσι τους δύο πιλότους να επιστρέψουν εσπευσμένα στις θέσεις τους, αναφέρει η ίδια πηγή.
ANT1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου