12 Ιουν 2013

2 σούπερ τροφές για αδυνάτισμα και ίσια κοιλιά

Ανακαλύψτε ποιες είναι και πως μπορούν να σας βοηθήσουν στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου διαιτολογίου να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά και να διατηρήσετε το φυσιολογικό σας βάρος ή να χάσετε κιλά.

1. Αμύγδαλα

Αυτοί οι νόστιμοι ξηροί καρποί περιέχουν πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, και βιταμίνη Ε, που αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Είναι επίσης μια καλή πηγή μαγνησίου, ένα συστατικό που επιτρέπει στο σώμα σας να έχει σταθερή παραγωγή ενέργειας που είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του μυϊκού ιστού. Επίσης συμβάλει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. «Σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα βοηθούν στην πρόληψη της λαιμαργίας που μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής και την αύξηση του σωματικού σας βάρους», σύμφωνα με τον δρ. David Katz, MD, καθηγητή στο «Yale School of Medicine». Αλλά αυτό που κάνει τα αμύγδαλα πολύ σημαντικά στη δίαιτα, είναι η ικανότητά τους να «μπλοκάρουν» τις θερμίδες, χωρίς να μας επιβαρύνουν με λιπαρά.

2. Αυγά

Ίσως δεν υπάρχει καλύτερη πηγή πρωτεΐνης. Τα αυγά προτείνονται από τους διαιτολόγους, λόγω της ισορροπίας τους σε απαραίτητα αμινοξέα (δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών που χρησιμοποιούνται από το σώμα μας για να παράγει τα πάντα, από μυϊκό ιστό μέχρι χημικές ουσίες του εγκεφάλου). Ερευνητές από το «Pennington Biomedical Research Center», διαπίστωσαν ότι όσοι εθελοντές στη μελέτη τους έτρωγαν αυγά το πρωί, ένιωθαν λιγότερο πεινασμένοι όλη την ημέρα, σε σχέση με εκείνους που το πρωινό αποτελούνταν από σύνθετους υδατάνθρακες. «Η πρωτεΐνη και το λίπος του αυγού μπορεί να συμβάλλουν στην αίσθηση του κορεσμού», λέει ο επικεφαλής ερευνητής  δρ. Nikhil V. Dhurandhar, PhD.


PATHFINDER