12 Ιουν 2013

Νικήστε πόνους, δυσκοιλιότητα και στρες με μασάζ

Κερδίστε ενέργεια, ευεξία και χαλαρώστε


Αν αισθάνεστε κουρασμένοι, νιώθετε "πιασμένοι" ή έλλειψη ενέργειας ένα χαλαρωτικό μασάζ που μπορείτε να κάνετε με τη βοήθεια του συντρόφου σας, ίσως είναι η ιδανική λύση για να βρείτε τη χαμένη σας ευεξία.

Με τη βοήθεια του μασάζ μπορείτε να ανακουφιστείτε επίσης από το αυχενικό σύνδρομο  και να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα, το στρες και να χαλαρώσετε. Ο ειδικός Ρεφλεξολόγος - μασέρ  κ. Φώτης Κανελλόπουλος δείχνει στο βίντεο του Pathfinder πως μπορείτε να απολαύσετε ένα αποτελεσματικό και χαλαρωτικό μασάζ με τη βοήθεια του συντρόφου σας ή κάποιου ειδικού. 
Στην περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιος να σας κάνει ένα καλό μασάζ, μπορείτε να προμηθευτείτε κάποιο ειδικό μηχάνημα για μασάζ. Στα καταστήματα θα βρείτε διάφορα μηχανήματα ανάλογα με την περιοχή του σώματος στην οποία θέλετε να κάνετε μασάζ και βέβαια ανάλογα και με το ποσό που μπορείτε να διαθέσετε.

Πριν ξεκινήσετε…

Κάντε ένα χλιαρό ντους πριν ξεκινήσετε για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε καλύτερα το μασάζ. Μετά ξαπλώστε άνετα στο κρεβάτι ή τον καναπέ σας. Φροντίστε τα πόδια να βρίσκονται λίγο ψηλότερα από το επίπεδο της καρδιάς.
Αν είστε ανάσκελα, βάλτε δύο μαξιλάρια κάτω από τα γόνατα, ενώ όταν είστε μπρούμυτα, βάλτε μαξιλάρια κάτω από τους αστραγάλους σας.
Χρησιμοποιήστε κάποια ουδέτερη κρέμα  ή ειδικό έλαιο για μασάζ, ώστε να αποφευχθεί πιθανός ερεθισμός του δέρματός σας.
Θυμηθείτε ότι το μασάζ πρέπει να γίνεται από την περιφέρεια του σώματος προς το κέντρο, π.χ. από το μηρό προς την κοιλιά.
Προϋπόθεση για ένα καλό και ευχάριστο μασάζ είναι η θερμοκρασία του περιβάλλοντος που βρίσκεστε να κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα και να τη νιώθετε ευχάριστη. Αν ζεσταίνεστε ή κρυώνετε θα είναι δύσκολο να χαλαρώσετε.
Φροντίστε στο δωμάτιο που βρίσκεστε να μην υπάρχει δυνατός φωτισμός και να έχετε κατεβάσει το τηλέφωνο.

Που βοηθάει το μασάζ

  • Αντιμετώπιση του στρες
  • Ανακούφιση από πόνους στη μέση
  • Αντιμετώπιση μυοσκελετικών προβλημάτων
  • Ανακούφιση από το αυχενικό
  • Αντιμετώπιση της αϋπνίας
  • Αποτοξίνωση του οργανισμού 
  • Αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας κ.α.

Συσκευές για μασάζ

Στα καταστήματα υπάρχουν πολλές συσκευές που υπόσχονται να σας ξεκουράσουν προσφέροντάς σας ένα απολαυστικό μασάζ μετά από μια κουραστική ημέρα.

Μασάζ για τα πόδια



Οι συσκευές αυτές ξεκουράζουν τα πόδια μας και είναι ιδανικές για χρήση μετά από μια κουραστική μέρα γεμάτη τρέξιμο στους δρόμους και πολύ ορθοστασία. Πολλά μηχανήματα ενεργοποιούν και τα αντανακλαστικά σημεία των πελμάτων σύμφωνα με τις αρχές της ρεφλεξολογίας, επομένως έχετε διπλό κέρδος από τη χρήση τους.

Μασάζ στον αυχένα



Ο αυχένας είναι ένα από τα πρώτα σημεία του σώματός που υποφέρει όταν έχουμε στρες.Ένα καλό μασάζ χαλαρώνει τους μύες της περιοχής, συμβάλλει στην επαρκή αιμάτωσή της και ανακουφίζει από τον πόνο. Τα καθίσματα μασάζ που στο ύψος του αυχένα έχουν κεφαλές για να κάνουν μασάζ στην περιοχή και διάφορες συσκευές σε σχήμα πέταλου που προσαρμόζονται στον αυχένα και που κάποιες μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν και σε άλλα σημεία του σώματος, όπως τα πόδια ή τον αυχένα. Τελος υπάρχουν και μαξιλάρια μασάζ για τον αυχένα.

Καθίσματα και πολυθρόνες μασάζ



Η αγορά ενός καθίσματος ή μιας πολυθρόνας μασάζ αποτελεί μια πιο ακριβή λύση, αλλά έχει το πλεονέκτημα ότι κάνει μασάζ σε ολόκληρο σχεδόν το σώμα σας, από τα πόδια μέχρι τον αυχένα. Θα βρείτε επίσης καθίσματα και πολυθρόνες μασάζ που έχουν κοκκινό φως ή θερμότητα για καλύτερα αποτελέσματα. Διαθέτουν επίσης διάφορα προγράμματα ανάλογα με τις ανάγκες σας (πιέσεις, χτυπήματα, δόνηση κτλ) και επίσης σας παρέχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσετε την ένταση του μασάζ που επιθυμείτε. Τέλος, αν προτιμάτε, υπάρχουν και στρώματα μασάζ.

Άλλες συσκευές



Μια εύχρηστη και πρακτική λύση για μασάζ σε διάφορα σημεία του σώματος είναι και οι συσκευές μασάζ χειρός. Διαθέτουν δόνηση και πολλές εκπέμπουν θερμότητα και κόκκινο φως για πιο άμεσα αποτελέσματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου