7 Ιουν 2013

Tips για υπέροχα καλοκαιρινά μαλλιά



Τα μαλλιά μας το καλοκαίρι χρειάζονται λίγο παραπάνω φροντίδα απ'ότι συνήθως. Ο καυτός ήλιος, το χλώριο της πισίνας, και το αλάτι της θάλασσας είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και τα μαλλιά σας θα μείνουν υγιή και όμορφα όλο το καλοκαίρι.

1. Προσοχή στο χλώριο: Είναι φυσικό να θέλουμε να πάμε για μια βουτιά στην πισίνα εκείνες τις αφόρητα ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Το να είμαστε ενημερωμένοι σχετικά με τις πισίνες που περιέχουν χλώριο θα μας σώσει από την ενοχλητική και περιττή φθορά στο χρώμα των μαλλιών. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί λούζοντας τα μαλλιά αμέσως μόλις βγούμε από την πισίνα και βάζοντας ένα καλό ενυδατικό conditioner.

2. Κύματα εμπνευσμένα από τη θάλασσα: Τα ακατάστατα μαλλιά είναι ένα από πιο αγαπημένα στυλ για αυτό το καλοκαίρι. Μπορείτε εύκολα να πετύχετε αυτό το look προσθέτοντας λίγο αλάτι στο στυλιζάρισμα των μαλλιών σας, είτε χρησιμοποιώντας ένα σπρέι με αλάτι, είτε με ένα ειδικό προϊόν styling όπως το Fructis Style Surf της Garnier.

3. Δώστε όγκο: Πριν ξεκινήσετε το styling απλώστε λίγο αφρό σε νωπά μαλλιά και χτενίστε με μια φαρδιά χτένα. Ο αφρός θα προσθέσει έξτρα όγκο στο τελικό αποτέλεσμα του χτενίσματος όταν στεγνώσετε τα μαλλιά σας.

4. Βαθιά ενυδατική φροντίδα: Τους μήνες του καλοκαιριού τα μαλλιά συχνά γίνονται θαμπά και ξηρά, επειδή συνεχώς βρέχονται και ξαναστεγνώνουν. Για να τα τιθασεύετε μπορείτε να κάνετε εντατική θεραπεία με μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης μια φορά την εβδομάδα. Επίσης μπορείτε να συμπληρώσετε την προστασία των μαλλιών σας ενάντια στις ακτίνες του ήλιου χρησιμοποιώντας ένα αντηλιακό σπρέι για τα μαλλιά.

5. Έξτρα λάμψη: Τα προϊόντα που προσδίδουν λάμψη στα μαλλιά έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα αλλά πολύ συχνά, και κυρίως όταν το παρακάνουμε, μπορεί να αυξήσουν τη λιπαρότητα στο κεφάλι και τα μαλλιά μας. Τα ξηρά σαμπουάν μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό, απορροφώντας την υπερβολική λιπαρότητα από τις ρίζες και βοηθώντας τα μαλλιά να δείχνουν πιο μαλακά και ανάλαφρα.

ΠΗΓΗ femalefirst.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου