13 Μαΐ 2013

Σοβαρά κενά ασφαλείας του Internet Explorer θα διορθωθούν αύριο

Η Microsoft θα προχωρήσει σε διορθώσεις πολύ σημαντικών κενών ασφαλείας που αφορούν σε όλες τις εκδόσεις του Internet Explorer κατά την αυριανή προγραμματισμένη διάθεση ενημερώσεων.


Στην αυριανή Patch Tuesday θα διορθωθεί κατ' αρχήν μία πολύ σημαντική ευπάθεια, η οποία μπορεί να επιτρέψει απομακρυσμένα την εκτέλεση κώδικα στον υπολογιστή του θύματος από κακόβουλους επιτιθέμενους.
Το πρόβλημα αφορά σε όλες τις εκδόσεις του Internet Explorer από την 6 έως και τη 10, οι οποίες τρέχουν σε όλες τις εκδόσεις των Windows εκτός από τα XP.
Η συγκεκριμένη ενημέρωση για τον IE χαρακτηρίζεται ως "κρίσιμη", και στο πακέτο της Patch Tuesday αυτού του μήνα κατά πάσα πιθανότητα θα συμπεριληφθεί και μία δεύτερη διόρθωση ενός σημαντικού bug που ανακαλύφθηκε κατά το διαγωνισμό hacking Pwn2Own.
Συνολικά, η Microsoft αναμένεται να εκδόσεις 10 ενημερώσεις εκ των οποίων οι δύο θα χαρακτηρίζονται ως κρίσιμες και οι υπόλοιπες σημαντικές. Οι δύο κρίσιμες αφορούν στον ΙΕ, ενώ οι υπόλοιπες σε διορθώσεις προβλημάτων για όλες τις εκδόσεις των Windows καθώς και το Office.
Μην παραλείψετε να εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις μόλις είναι διαθέσιμες.

Πηγή: Pc Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου